دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت، توسعه و رویکرد اجتهادی حوزه به مساله مهدویت را ضروری برشمرد.

حجت الاسلام نصوری در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با مهم خواندن مساله مهدویت از دیدگاه اسلامی و جامعه شناسی گفت: به طور کلی مهدویت امری بسیار مهم بوده و هر مساله با اهمیت، ممکن است مورد هجمه آسیب ها و انحرافات واقع شود.

وی افزود: طبیعی است هر چه بر تعمیق این باورداشت اصیل در بین مردم تلاش شود، فضا و عرصه ای برای نفوذ و سوءاستفاده شیادانی که به دنبال ایجاد انحراف در این مکتب هستند، باقی نخواهد ماند.

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون مساله مهدویت، مبنی براین که هنر، این است که در پی تعمیق فرهنگ مهدویت باشیم تا بتوانیم آنچه را اصل و اساس این فرهنگ متعالی است را به جامعه تزریق کنیم، گفت: مهدویت امر جزیی نیست، بلکه روح حاکم در تمام روابط یک جامعه اسلامی می باشد، لذا باید تلاش کنیم مساله مهدویت در تمام امور از جمله اقتصاد، فرهنگ، سیاست، آموزش و مسایل اجتماعی دخالت داشته باشد و فعالیت های ما رنگ و بوی مهدوی به خود گرفته در مسیر زمینه سازی حکومت جهانی حضرت حرکت کنیم.

وی با اشاره به سوابق مدعیان بحث مهدویت در طول تاریخ اسلام تصریح کرد: تاریخ نشان داده است، هر چیزی که اصالت ذاتی داشته باشد، موارد تقلبی و منحرف نیز در کنار آن بوجود می آید که از جمله این موارد اصیل باید به مساله امامت و مهدویت اشاره کرد.

*هر کجا که علمای دین بودند انحرافات کم بود

حجت الاسلام نصوری عنوان کرد: مساله مهدویت از ظهور اسلام تا به امروز همواره دچار خرافات و بدعت ها بوده و بسیاری برای رسیدن به مقاصد خود با ایجاد انحراف وبدعت و ادعا در این حوزه به فکر سوءاستفاده از آن بوده اند، اما تاریخ ثابت کرده هر جا علما با این انحرافات به مقابله پرداخته اند موفقیت های بیشتری حاصل شده است.

*راهکارهای ترویج فرهنگ اصیل مهدوی

وی در ادامه به بیان راهکارهای اجرایی توسعه و ترویج فرهنگ اصیل مهدویت و جلوگیری از انحرافات در این مسئله پرداخت و ابراز داشت: اولین موردی که می تواند در این راه، اثر بخش و راهبردی باشد، تلاش در جهت بالابردن سطح معرفتی خود و سپس جامعه است؛ زیرا هر جا با جهل و نادانی مبارزه شود و مردم، با علم و اصالت آشنا شده باشند، سطح موفقیت ها در این بحث نیز افزون گشته است.

این استاد حوزه با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص برخورد عالمانه با مباحث مهدویت ادامه داد: طبیعی است اگر با این مباحث، برخورد عالمانه ای نداشته باشیم، در آینده، فعالیت غیر متخصصان در این زمینه، موجب ایجاد انحراف و آسیب می شود.

این کارشناس مباحث مهدویت، بالا بردن روحیه اطاعت پذیری از ولایت را دومین عامل راهبردی در جلوگیری از انحرافات مهدویت ذکر کرد و بیان داشت: اساسا دوران غیبت کبری، دوران تمرین اطاعت ولایی است، باید طوری مردم را تربیت کنیم که تصور کنند در زمان غیبت، گویا در جامعه پس از ظهور قرار دارند، یعنی امام زمان(عج) همواره حاضر و ناظر بر اعمال آنها است.

*خودسازی برای جامعه‌سازی مهدوی ضروری است

وی بر لزوم ترویج فرهنگ تلاش گری در عصر غیبت تاکید کرد و گفت: غیبت کبری، دوره تلاش وافر است؛ و این گونه نیست که گوشه ای بنشینیم و برای امام زمان(عج) اشعار عاشقانه بخوانیم، زیرا مشکلی را حل نمی کند؛ بلکه باید در راه تعمیق باورداشت مهدویت در جامعه تلاش کنیم و به این مساله واقف باشیم که خودسازی برای جامعه سازی مهدوی از امور ضروری است.

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت تأکید کرد: برای توسعه و ترویج فرهنگ مهدویت باید دو اقدام اساسی مورد توجه قرار گیرد که اولین آن، اقدامات و فعالیت های  عملی است؛ باید با فرقه ها و انحرافات در حوزه مهدیت برخورد عالمانه داشته باشیم و از آن مهم تر، شاخصه های انحراف را به مردم عرضه کنیم.

*معیار تشخیص اصالت از انحراف

معاون تبلیغ ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت افزود: در شرع مقدس اسلام، معیارهایی برای تشخیص اصالت از انحراف در مساله مهدویت وجود دارد که توسط علمای دین بیان شده است که از آن جمله، تطبیق هر حرف و گفتار با عقل و شرع است.

حجت الاسلام نصوری، ارایه چشم انداز و نگاه راهبردی به مساله مهدویت را از مهم ترین اقدماتی ذکر کرد که می تواند از بروز آسیب ها و انحرافات جلوگیری کند.

وی تصریح کرد: باید برای مردم بیان کرد که وضع موجود چیست و قرار است با چه ابزاری به کدام مقصود برسیم؛ زیرا شناخت راه و مسیر برای هدایت مردم بسیار مهم است، باید برای آنها شرح داد چگونه می‌توانیم از وضع فعلی به وضع آرمانی برسیم یا حداقل در آن مسیر حرکت کنیم.

*ضرورت طراحی مهندسی اخلاقی با نگاه مهدویت

این کارشناس مباحث مهدویت با تاکید بر ضرورت طراحی مهندسی اخلاقی، آموزشی و اجتماعی با نگاه مهدویت در جامعه، اظهارداشت:  باید در عرصه جلوگیری از انحرافات در مهدویت، اقدامات عملی انجام داد که از جمله آن می توان به پرهیز از برخی خرافات از جمله فال بینی، طالع بینی، انرژی درمانی و جن گیری که هیچ کدام مبنای عقلی و شرعی ندارد، اشاره کرد.

وی ادامه داد: افشاگری و معرفی شیادان به جامعه از دیگر راه های عملی در جهت توسعه و ترویج فرهنگ مهدویت و جلوگیری از انحرافات در این مسئله است.

این استاد حوزه بر لزوم ارایه الگوهای زمینی به مردم به خصوص جوانان تاکید کرد و اذعان داشت: از بهترین این الگوهای ملموس می توان به شهدا اشاره کرد، چرا که این افراد الگوی منتظران حقیقی امام زمان(عج) هستند.

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت اظهارداشت: یکی از راهکارهای دیگر در توسعه فرهنگ مهدویت، ایجاد حساسیت مهدوی در میان خواص جامعه است که هر جا خواص جامعه نسبت به مساله مهدویت حساسیت بیشتری نشان داده اند، موفقیت ما در این مسئله بیشتر بوده است.

وی گفت: اگر مهدویت به روح حاکم در حوزه، دانشگاه و جامعه تبدیل شود می توانیم در کنار رشد معنویت به رشد فرهنگ مهدویت در میان مردم نیز برسیم و آنگاه به انتظار ظهور حضرت‌(عج) بنشینیم.

حجت الاسلام نصوری در ادامه با اشاره به فعالیت های حوزه های علمیه در عرصه مهدویت خاطرنشان کرد: علمای بزرگ در زمان غیبت از شیخ مفید و شیخ طوسی و علامه حلی تا سایر بزرگان همگی مرزبانان دین بودند و به عنوان نایبان عام حضرت، متحمل زحمات بسیاری شده‌اند.

وی با تأکید بر این که حوزه و حوزویان در طول تاریخ برای حفظ و توسعه فرهنگ متعالی انتظار و مهدویت زحمات بسیاری کشیده اند، گفت: در زمینه مهدویت با توجه به روایاتی که ذکر شده، خاستگاه و بحث مهدویت در حوزه است و حوزه هم باید نگاه اجتهادی به این عرصه داشته باشد.

حجت الاسلام نصوری با ذکر این مطلب که در زمینه توسعه وترویج فرهنگ مهدویت، انتظار از حوزه زیاد است عنوان کرد: طلاب، سربازان و مطیع امام زمان(عج) هستند و در مقام اطاعت از امیر خود، باید مکتب انتظار و مهدویت را به گونه ای شیوا و شیرین برای مردم بیان کنند و از اهداف و آرمان های حضرت برای مردم سخن بگویند.

*تغییر دیدگاه مهدویت، از رفع حاجت به دیدگاه کاربردی

وی افزود: طلاب باید نگاه مردم به مهدویت را از دید صرفا رفع حاجات به دید کاملا کاربردی تغییر دهند و برای مردم از اثرات این نگاه راهبردی به مکتب انتظار سخن بگویند و بحث های اجتهادی و عقلانی را در جامعه ترویج دهند.

این استاد حوزه در پایان راه اندازی مراکز حوزوی مهدوی و دروس مهدوی را از گام های مثبت حوزه در جهت نگاه حرکت در جهت توسعه متعالی مهدویت و نگاه اجتهادی به این مقوله ذکر کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha